En nålfiltsmatta är perfekt att ha som underlag i sin monter på mässor. Nålfiltsmattor fungerar också bra för event, de är vackra, slitstarka och lätta att hantera. De är smutsavvisande och tål fukt bra. De är det perfekta underlaget för offentliga miljöer och de går att få i många olika tjocklekar och färger.

Nålfiltsmattor fungerar även bra i hemmiljö, t ex i hallen där belastningen på golvet kan bli stor. Blöta skor och smutsiga hundtassar är inget problem för nålfiltsmattan, det är bara att låta vattnet torka och sedan dammsuga bort eventuell smuts och grus.

Nålfiltsmattor är väldigt miljövänliga eftersom de håller i flera år även om de utsätts för hårt slitage. De är lätta att hålla rena och ger lokalen en ombonad känsla.  Materialet som en nålfiltsmatta är gjort av är ihoptryckta fibrer som limmas. Det gör att materialet blir väldigt startkt och tåligt. Dammsug mattan regelbundet så håller den sig fräsch länge.