Privat IVF i Västerås är ett alternativ när den offentliga vården inte längre kan hjälpa till. IVF eller som det också kallas, privat provrörsbefruktning har hjälpt många barnlösa att få en efterlängtad bebis. I Västerås finns en klinik – Västerås IVF – som har lång erfarenhet av Privat IVF. Kliniken är inte större än att de kan hålla personlig kontakt med alla som söker hjälp hos dem. Detta gör att par som söker sig till dem känner sig trygga i att ha en nära relation med personalen.

Att skaffa barn är en stor och kanske den viktigaste händelsen i livet. Att känna sig trygg och känna att man får all hjälp som man behöver är viktig. Provrörsbefruktning går till så att man placerar spermier och ägg i en skål och befruktningen sker i skålen. När ägget är befruktat så placeras det i kvinnans livmoder. Man kan använda mannens spermier eller om de inte har tillräckligt hög kvalitet, använda sig av en donator. Äggdonation är ännu inte tillåtet i Sverige.