För att kunna ta bort oönskad hårväxt på bästa sätt bör detta ske på vintern. Det är viktigt att huden inte är solbränd och att behandlingen utförs flera gånger.

Håret växer i omgångar och har däremellan viloperioder. För att håret ska kunna tas bort med lasern så måste det ske under när hårstrået är i en tillväxts fas. Hårsäcken vilar under flera veckor sedan växer håret igen under en kortare period. Det rekommenderas att man behandlar partier med oönskad hårväxt mellan tre till sex gånger beroende på hur stark hårväxten är och hur nöjd man är med resultatet.

Själva behandlingen går till så att man för ett munstycke med pulserande laserljus över det hudområde där man önskar ta bort hårväxten. Laserljuset följer hårstrået ner till hårsäcken och förstör hårsäcken. Ju mörkare hår, desto bättre resultat ger behandlingen. Patienten brukar inte uppfatta behandlingen som smärtsam men efteråt kan huden kännas varm och rodna lite. Detta brukar dock ge med sig inom några timmar.

Aros City Laser i Västerås arbetar med Rubinlaser vilket vanligtvis ger ett utomordentligt bra resultat.